Rust in Nederland teruggekeerd…

Gelezen ergens in het nieuws:

 

Na een dag en vooral nacht van hevige rellen schijnt de rust weer teruggekeerd te zijn in Nederland. Wat de reden is geweest voor de ernstigste rellen sinds jaren is nog niet duidelijk. De oorlogssituatie leek zich in het gehele land voor te doen.
De ongeregeldheden begonnen gisterochtend. In Veen werden arrestaties verricht nadat rebellen auto’s in brand hadden gestoken. In de loop van de dag verplaatsten de ongeregeldheden zich naar andere plaatsen in het land. Hierbij kwam een rebel om het leven en raakten een aantal anderen zwaar gewond. Rond middennacht was de situatie het hevigst en moest honderen keren worden uitgerukt om branden te blussen en gewonden te verzorgen. Op verschillende plaatsen, zoals in Rotterdam, keerden de rebellen zich tegen de hulpverleners. Hierbij raakten wederom een aantal mensen zwaargewond. Zeker honderd auto’s en een aantal woningen gingen afgelopen nacht in vlammen op en de totale schade wordt geschat op miljoenen euro’s. Experts weten nog te melden dat voor zeker 65 miljoen aan munitie door de rebellen is verstookt.
Eergisteren had de Amerikaanse ambasade de Amerikanen in Nederland nog gewaarschuwd voor mogelijke rellen. Op grond waarvan de VS deze waarschuwing deed is nog onduidelijk. Mogelijk is mobile communicatie tussen de rebellen onderschept door de NSA.
Het Nederlandse leger blijft de komende dagen paraat en er is verscherpte grenscontrole ingesteld, vooral voor bewoners uit Oosteuropa. Waarom juist deze groep in de gaten wordt gehouden is eveneens onduidelijk.