Promotie vrijdag 20 januari 1989

Meer Opa's reizen
Meer Opa's reizen

Feitelijk geen echte reis, maar wel zeker een onderdeel van mijn onderzoek: mijn promotie tot doctor in de wiskunde- en natuurwetenschappen op vrijdag 20 januari 1989. Een fotoreportage…

de paranimfen

Mijn paranimfen voor die dag: echtgenote Lenie en zus Henderika. De oorspronkelijke betekenis van paranimf is bruidsjonker of bruidsmeisje. In het verleden werd afstuderen of promoveren ook wel gezien als het sluiten van een huwelijk met de universiteit, dus mogelijk ligt daar de verklaring van het gebruik om paranimfen mee te nemen bij de promotie.

 

naaste familie

V.l.n.r. mijn moeder, dochter Agnes, mijn vader en mijn tante. De foto is genomen door zwager Martin, dus hij zit er even niet bij.

 

de binnenkomst

De binnenkomst in de aula van het academiegebouw. Altijd een spannende aangelegenheid: lopen in zg. ganzepas (dus niet te snel), juiste buigingen maken voor de promotiecommissie en op het juiste moment gaan zitten…

 

promotiecommissie

Een deel van de promotiecommissie: v.l.n.r. Jan Willems (promotor), Jan van der Snepscheut (promotor), Ronald Backhouse, Wim Hesselink.

 

promotiecommissie

Het andere deel van de promotiecommissie: v.l.n.r. Geert-Jan Olsder (Delft), Ruth Curtain, Coen Bron en de toenmalige rector. Op de achtergrond Jan Tijmen Udding.

 

gepromoveerd!

Zo’n drie kwartier later en na het uitgesproken Hora Finita en de toespraak van promotor Jan van der Snepsheut is daar dan eindelijk de felicitatie en de uitreiking van de bul.

 

publiek

Het publiek.

 

proefschrift

En voor de geinteresseerden: de volledige versie van het proefschrift in pdf alsmede de bijgesloten stellingen.