Ook opstand in Bedum

Na Tunesië, Egypte en Jemen is nu ook de bevolking van Bedum in opstand gekomen tegen de zittende macht. Sinds een paar dagen in het erg onrustig en zijn tegenstanders van de huidige regering de straat opgegaan.
Aanleiding voor deze acties zijn een door de oppositie voorgesteld referendum dat door de zittende macht op alle mogelijke manieren werd tegengewerkt. De demonstranten eisen het ogenblikkelijke aftreden van de huidige zittende macht.

Gisteravond werd de vreedzame demonstratie ruw verstoort door voorstanders van de zittende macht die gereden op wilde melkkoeien de opstand wilden verstoren. Men zegt dat de zittende macht deze verstoring heeft georganiseerd.

Grootmacht Groningen is bezorgd over de toestand. Groningen heeft de zittende macht altijd te vriend willen houden, maar lijkt nu overstag te gaan en heeft, zo zegt een woordvoerder, in een dringend gesprek proberen duidelijk te maken dat de zittende macht de wens van het volk zou moeten volgen en op zou moeten stappen.

Het is overigens nog onduidelijk hoe in een overwegend streng religieus Bedum zo’n opstand kon ontstaan, die zelfs geleid lijkt te worden door een vrouw.

Wel lijkt er een eerste handreiking door de zittende macht te zijn gedaan. Men heeft aangegeven bij de volgende verkiezingen een stap terug te willen doen. Of de bevolking deze voorzichtige toezegging accepteert en verdere acties opschort is nog onduidelijk.

Nederland heeft inmiddels tot nader order een negatief reisadvies afgegeven voor Bedum.