Onhandige rotonde voor fietsers in Bedum

Bedum kent twee rotondes, beide heel onhandig geconstrueerd voor fietsers. Neem als voorbeeld de rotonde aan de St.Annerweg. Kom je met de fiets vanuit de wijk Ter Laan en ga je richting de Waldadrift, dan volg je simpelweg de fietspaden aan de rechterkant, maar wil je dezelfde weg terug, dan ben je genoodzaakt ook datzelfde fietspad aan dan de linkerkant te volgen, met als resultaat dat je liefst drie keer moet oversteken.

huidige situatie

Om van Waldadrift naar Reiger te fietsen heb je formeel twee mogelijkheden:
1. linksaf naar Vlijt (éénmaal oversteken dus)
2. oversteken St. Annerweg
3. oversteken Reiger
Of
1. rechts langs Waldadrift fietspad volgen, maar voor rotonde linksaf Waldadrift oversteken
2. en 3. als boven

Er is ook een alternatief waarbij je geen een keer hoeft over te steken, en dat is gewoon de rijbaan volgen (mag formeel niet met een fietspad er naast) en de rotonde gewoon rechtsom nemen.

verbeterde situatie

Maar waarom heeft de gemeente geen stukje fietspad aan de Noordoost-kant van de rotonde aangelegd. Dan had je met één keer oversteken ook de woonwijk kunnen bereiken.

O ja, die andere rotonde: die bevindt zich aan het andere uiteinde van de Waldadrift, tegenover de nYe Klap. Evenzeer onhandig voor fietsers die het bedrijventerrein op willen vanaf die Waldadrift. Ook hier minstens driemaal oversteken nodig!.