Windows 7

Afgelopen week heb ik mijn nieuwe Dell Latitude mogen uitpakken, voorzien van windows 7 (64bit) en verder ingericht.

Op aanraden van Dell support heb ik wel eerst windows7 opnieuw moeten installeren om een extra partitie op mijn harde schijf te kunnen krijgen en heb daarnaast één voor één de drivers en de benodigde software moeten herinstalleren (al met al een klein dagje werk). Beetje omslachtig wellicht maar volgens Dell de enige oplossing om het maximale aantal partities dat al aanwezig was te omzeilen.

Dank zijn mozbackup had ik binnen vijf minuten al mijn instellingen van firefox en thunderbird terug op mijn nieuwe machine. Bravo voor mozilla!

Na installatie van pinnacle studio kon ik wederom (zie mijn vorige poging om van vista naar windows 7 over te stappen) geen prestatieindex laten bepalen. Hernoemen van een studiobestand (In de Windowsmap hernoem je WMPrfnl.prx in WMPrfnl.prx_) loste dit probleem weer op.

De pc suite van sony ericsson communiceert via bluetooth wel met mijn gsm, maar weigert mijn contactpersonen te lezen en gaf eerst zelfs een BSOD na verbreken van de internetverbinding via de gsm (door het update van de bios van mijn laptop lijkt dit probleem verholpen).

Verder heb ik nu office 2010 geïnstalleerd. T.o.v. office 2007 toch nog weer een aantal verbeteringen op het gebied van de gebruikersinterface.

Vandaag ook het laatste probleem verholpen: de VPN verbinding met het GAI. Een Cisco-client bleek niet voorhanden maar het gratis Shrew Soft VPN Access Manager bleek (na wat gezoek om de juiste instellingen) te werken.

Verder werkt alles uitstekend en vooral de snelheidswinst t.o.v. de oude laptop is geweldig. Ik ben nu derhalve uitermate tevreden.