windows 7 en RUG applicaties, i.h.b. Metis

Sinds een aantal weken werk ik op een windows 7 64 bit laptop. Een aantal RUG applicaties geven, zoals ik eerder al meldde, problemen, maar inmiddels heb ik voor alle problemen een oplossing:

Cisco VPN client
Een client voor de 64 bit versie is niet beschikbaar bij de leverancier. Het freeware programma Shrew Soft VPN Access werkt echter feilloos. Door het oude settings-bestand van cisco van mijn oude laptop te importeren had ik in een keer alle settings voor Shrew Soft goed.

Metis
Een veel groter probleem was Metis. Het publicatieregistratiesysteem werkt nog via de Jinitiator plugin van Sun/Oracle, maar deze is niet compatibel met Vista of windows 7, zie bijv. hier. De workaround, zoals gemeld in deze blog heb ik uitgeprobeerd zonder resultaat. Zowel firefox als IE klappen er gewoon uit… (een vergelijkbare workaround deed het nog wel onder Vista). De laatste op de genoemde pagina genoemde optie was het installeren van een virtuele machine die XP draait, zie de betreffende microsoft site.
De installatie kost even wat tijd maar dan heb je ook een echte versie van Windows XP inclusief mogelijkheden van automatische update en zo en daarbinnen kon ik via Internet Explorer en het downloaden van de bewuste Jinitiator plugin toch weer metis draaien.

Conclusie: met wat extra werk kan ik onder windows 7 alles wat men op het RUG netwerk ook kan, zij het dat ik hier en daar wat trukjes moet toepassen of moet overstappen op het installeren van een virtuele machine om de bewuste applicatie te draaien.
Maar…ik kan weer verder.