Windows 7 (2)

In aansluiting op mijn vorige bericht over Windows 7, het sony ericsson – pc suite probleem is ook opgelost. Ik heb daarvoor wel een software update van mijn gsm moeten doen (plus herstellen van instellingen, contacten, favorieten enz.) en een herinstallatie van PC suite. Toen deed de bluetooth verbinding eerst helemaal niets (ook niet na herhaaldelijk opnieuw pairen van laptop en gsm), maar eenmaal thuis ging het ineens vanzelf.
Het werkt nu dus ik kom er niet meer aan.

Thuis heb ik de nieuwe windows7 laptop en de oudere vista-machine met elkaar kunnen laten communiceren en kan ik over en weer bestanden uitwisselen. Hiervoor heb ik wel het ip-adres in cijfers nodig, de pc-naam werkt niet, wellicht omdat mijn experia-box geen goede nameserver biedt…

Toch blijft er nog een ding over. Ik kan geen webdav-verbinding maken met de netstorage-server van de RUG. In fora wordt gesproken van de onmogelijkheid in windows 7 van een https-verbinding via webdav. Op z’n best krijg ik wel de folders te zien, maar geen inhoud. Fora spreken hierover als zijnde een microsoft fout en men wacht op een fix. Ik wacht dus ook nog meer even af en behelp me voorlopig maar met de web-interface van Netstorage.