inkoppertje

Het vertrek van de burgemeester van Bedum vorige week en het opstappen van wethouder Haan deze week zou aanleiding voor mij kunnen zijn op deze plaats nog even mijn grief te spuien… maar laat ik realistisch blijven.
Wat schiet Bedum met het vertrek van beide heren op?
De Bedumer politiek bestaat voornamelijk uit CU en CDA. Partijen die, wat ze ook doen of laten, een grote vaste schare volgelingen hebben in het van oorsprong zeer kerkelijke Bedum. Het opstappen van de wethouder zal de CU dan ook geen enkele stem kosten, helaas.
Pvda is feitelijk ook zo’n partij waarbij Pvda-er Bonnema zelfs liever geen import in “zijn” dorp ziet (want die zorgen, zo zei hij ooit zelf in een raadsvergadering) alleen maar voor oponthoud en gezeur.
Dan hebben we nog de VVD, maar die is dus de kleinste en heeft dus niet veel te zeggen, dus.
Blijft over gemeentebelangen. Een kleine partij met ook intern nog wat problemen. GP zal dus evenmin voor grote koerswijzigingen kunnen zorgen.
Kortom: ondanks binnenkort een nieuwe burgemeester en een verse wethouder zal er op politiek vlak in Bedum niets veranderen. Jammer (en laten we hopen dat ik het toch bij het verkeerde eind heb).