vista (3)

Ik werk inmiddels ruim een jaar met Vista op mijn Dell laptop en in het algemeen naar tevredenheid.

Een aantal opmerkelijke dingen wil ik de lezer niet onthouden:

1. zo’n beetje sinds de aanschaf was het onmogelijk de prestatie-index van vista te vernieuwen. Sinds deze week ben ik er achter dat dat ligt aan de installatie van Pinnacle Studio 11 en dat het hernoemen van een van de vele studio-bestanden de oplossing is.

2. sinds een aantal maanden had ik thuis met internetplusbellen het rare fenomeen dat sommige websites niet bereikbaar leken (terwijl dat op de XP machine ernaast en aangesloten op hetzelfde netwerk dan weer wel lukte en ik met dezelfde laptop op het RUG-netwerk geen enkel probleem had). Ik heb al general DNS servers ingevoerd (ipv standaard de router als DNS server te laten fungeren), de virusscanner verwijderd en de firewall uitgeschakeld, niets hielp. Toch denk ik nu dat het euvel opgelost is. Eén van de volgende zaken zou daarmee te maken kunnen hebben, maar welke van de twee weet ik niet:
– de router kent nu dezelfde naam voor het windows thuisnetwerk als de pc’s
– windows defender is uitgeschakeld
– dubbele voorkomen van zelfde voip-telefoonnummer verwijderd

Het meest gelukkig ben ik overigens met de goede backup mogelijkheid die in Vista is ingebouwd. Ik heb er inmiddels al verschillende keren gebruik van gemaakt.