ter laan 4 – nu een half jaar in ontwikkeling

Ter Laan 4 is nu zo ongeveer een half jaar in ontwikkeling. Tijd voor een eerste inventarisatie….

Stadion Ter Laan
De bouw van de huurwoningen vordert gestaag. De overlast in minimaal.
De woningen zelf vind ik echter wel erg dicht staan langs Zevenbruggetjesweg en vooral langs Sperwer. De huizen langs de Sperwer staan ook veel verder naar voren dan de woningen op de hoek van Zevenbruggetjesweg en Sperwer. De rooilijn wordt hier duidelijk doorbroken.
Het geheel begint zo langzamerhand op een voetbalstadion te lijken. In een wijk als Ter Laan is dit geheel van woningen wel erg massaal. Mooi is anders!

Twee-onder-één-kap
De bouw van de twee-onder-één kappers langs Sperwer en Buizerd is nog niet begonnen. Er zijn er ook nog maar een paar verkocht. De recessie gooit hier blijkbaar roet in het eten. Ik vraag me dan ook af of Ter Laan 4 in totaliteit nu wel binnen vijf jaar gereed is en alle te bouwen woningen verkocht zullen worden…. Is het plan in deze tijd toch niet wat te hoog gegrepen?

bouwverkeer
De bouwweg is een uitkomst. Ik moet er niet aan denken dat al dat bouwverkeer door de wijk had gemoeten. Zelfs nu rijdt een verdwaalde vrachtauto soms wat paaltjes aan gort… En in combinatie met het leggen van de leidingen (zie hieronder) was het helemaal een chaos geworden.

leidingen leggen, niemand zeggen
De nutsbedrijven zijn via de firma Baas al een aantal maanden bezig de leidingen voor water/stroom/gas/kabel/telefoon aan te leggen of de capaciteit te vergroten. De firma werkt m.i. erg chaotisch: dan weer hier, dan weer daar en de laatste weken gebeurt er erg weinig maar liggen nog wel veel straten en trottoirs open. Een aantal bewoners kon dagen/wekenlang niet hun eigen oprit op, hier en daar zijn ook opritten opengehaald… Eén en ander zorgt voor vervuilde wegen en gevaarlijke toestanden. Blijkbaar moeten er eerst ongelukken gebeuren voor de gaten goed worden gedicht en de straten en trottoirs weer overal toegankelijk zijn….
Wanneer de situatie weer normaal is weet niemand.

gebeden verhoord (update 18/12/08)
Gisteren en vandaag wordt eindelijk gewerkt aan het herstel van straten en trottoirs. Overigens wel een half uur nadat de veegwagen de straten had schoongeveegd… Kunnen we toch met een gerust hart de kerstvakantie in.