verhuizen (2)

Vanaf deze week zitten mijn collega’s van het IWI in de Bernoulliborg. Het nieuwe gebouw is nog niet af, slechts ongeveer eenderde van de borg is voorlopig opgeleverd, in de resterende tweederde wordt nog volop gewerkt. Niettemin blijkt, tot ieders opluchting, alles in die eenderde het te doen: telefoon, netwerkaansluiting, practicumpc’s. De automatisch aan- en uitschakelende verlichting schijnt nog wat beter afgeregeld te moeten worden: de verlichting gaat uit als je je buiten de sensor in je kamer bevindt (en dat is vaak wel net de plek waar je bureau staat) of als je te lang stilzit (bewegend nadenken dus)!
De entree is wat lastig: de hoofdingang is nog niet gereed dus moet de Bernoulliborg betreden worden via een zijingang. Ervoor liggen rijplaten en laten we hopen dat het de komende tijd niet te veel regent, want dan kom je denk ik niet droog en in elk geval niet schoon naar binnen.

Blauwborgje 3 is nu wel zo goed als leeg. Zo-ook kamer 122, mijn kamer. Naast de kubieke meters papier die ik heb weggegooid zit de rest nu in een stuk of 15 verhuisdozen. Tesamen met bureaustoel, archiefkast en een deel van de Lundiakast is één en ander opgeslagen en zie ik het weer terug als de hele Bernoulliborg in gebruik wordt genomen. Dan krijg ik een kamer op de vijfde verdieping van de zuidvleugel.
Die kamer heb ik afgelopen maandag al even snel mogen zien, maar voorlopig moet ik me nog even behelpen met mijn kamertje in Nijenborgh 4. Tot november moet dat wel lukken.

Zowel als IWI-medewerker als als demand manager had ik toch wel wat zorgen over de zeer strak geplande verhuizing en de overzetting van de it-voorzieningen. Uiteindelijk is dit, zo lijkt het, allemaal redelijk gelukt.
Op dit moment wordt gekeken naar geschikte hardware voor de nieuwe pc’s die de oude practicummachines in november moeten gaan vervangen. De nieuwe pc’s komen dan in de definitieve practicumruimtes in de zuidvleugel en daarna kunnen de ruimtes die nu als practicumruimte dienen, worden leeggehaald en omgebouwd tot werkcollegeruimte. Nu maar hopen dat deze tweede ronde voor de tweede onderwijsperiode gereed is zodat in kwartaal twee alle onderwijsruimtes in de borg in gebruik genomen kunnen worden. Nog even weer duimen dus.