SC@RUG 2007 evaluatie

Het studentcolloquium is weer voorbij en voor zover ik kan nagaan: naar veler tevredenheid.
De kwaliteit van de papers en de presentaties overtrof die van vorig jaar en waren zonder uitzondering van professionele kwaliteit. Alle papers zijn dan ook geaccepteerd voor de proceedings.
Nieuw dit jaren waren de sessies van Janneke Geertsema, die in een ochtend en een middagsessie de presentatie-skills van de deelnemers bekeek en met goede adviezen en goede raad heeft geprobeerd deze vaardigheden te verbeteren. De sessies werden uitermate goed gewaardeerd. Enig minpuntje was de relatief grote groep per sessie. Volgens jaar dus maar proberen niet meer dan 10 studenten per sessie op te nemen.
Nieuw dit jaar was ook dat de helft van de studenten zelf de beide congresdagen heeft georganiseerd: en dat ging buitengewoon goed met zelfs gratis koffie/thee en een gratis lunch.

Vanuit de studenten was er de vraag naar video-opnamen van de presentaties. Iets om voor volgend jaar over na te denken.
De betrokkenheid van de staf bij dit vak blijft minimaal, deels ook een gevolg van het relatief laat aankondigen van de congresdagen (vele stafleden hebben hun agenda dan al vol staan). Meer pr kan een additionele taak zijn voor de organiserende studenten.

Als organisator/docent heb ik nog veel werk gehad alle feedback op de presentaties over te tikken en aan de betreffende studenten toe te sturen. De feedback komt daardoor relatief laat. Ook hier moet voor volgend jaar een verbetering mogelijk zijn.

Tot slot kan het handig zijn meer info te verstrekken over hoe een wetenschappelijk congres nu werkelijk in elkaar steekt en wat bijvoorbeeld de rol is van de sessie-voorzitter. Femke Kramer van letteren wil hier volgende keer dan ook meer aandacht aan besteden.

Tot slot: een uitmuntend verzorgd congres met uitstekende ingezonden papers en met prima beoordelingen van de deelnemers. We hebben dan ook wederom voldaan aan de hoge waardering van de visitatiecommissie!
En dat terwijl het vak op het allerlaatste moment nog weer op de rails gezet moest worden.