internet+bellen, deel 1

Inmiddels zes weken terug heb ik de stap gewaagd en zoals velen voor mij een voip-abonnement afgesloten, in mijn geval internetplusbellen van KPN.

De dame bij de primafoon meldde mij dat ik binnen een week het pakket in huis zou hebben….Na twee weken maar eens gebeld: bleek dat de orders van primafoon per email eerst naar KPN worden verzonden en dat dan de order nog eens klaargemaakt moet worden…
Een bevestiging van de order kreeg ik na tweeënhalve week, het pakket na vijf weken inclusief een afzonderlijk verstuurde brief met toegangscodes.

De installatie was makkelijk: feitelijk was de handleiding zou uitgebreid dat het voor een niet 100%-atechneut zoveel detail bevatte, dat er toch nog dingen onduidelijk waren. Een simpel aansluitschema aan het eind van het boekwerk maakte alles echter goed duidelijk.
Internet was relatief snel aan de praat evenals het draadloze gebeuren daarbij.

De aansluiting van de telefoons was wel een probleem: ik heb twee analoge toestellen en de kpn experia box kent wel twee aansluitingen voor analoge telefoons, maar voor elke poort is een apart telefoonnummer vereist en ik had nu juist mijn isdn abonnement opgezegd om drie ongebruikte nummers te kunnen wegdoen.
Ik heb het hele internet afgezocht naar een simpele splitter, die twee analoge telefoons kan aansluiten op één analoge lijn en daarbij het ene toestel uitschakelt als je met het andere belt. Vroeger was zo’n splitter hét apparaatje in je meterkast als je meer dan één telefoon in huis wilde, tegenwoordig zijn die dingen dus nergens meer te koop. D.w.z. niet via het internet, niet bij electronicaspeciaalzaken (“Nee meneer, in dit digitale tijdperk verkopen we dat soort dingen niet meer…”), maar gelukkig nog wel (na lang zoeken) bij de grote doe-het-zelfer (dat zeg ik, Gamma).

En nu… op dit moment werkt het internet, ik kan bellen en gebeld worden en merk nog geen verschil.
Zodra ik meer ervaringen heb laat ik het hier weten.