Digitale dienstverlening gemeente Bedum

Omdat volgende week in tweede termijn in de commissievergadering VROM van de gemeente Bedum het structuurplan weer op de agenda staat, was ik geinteresseerd in de info over deze vergadering op de website van de gemeente, www.bedum.nl.

De website is inmiddels voorzien van een zg. raadsinformatiesysteem (RIS) dat blijkbaar werkt via php. Nou ja, werkt… Het werkt dus voor geen meter en er verschijnen allerlei php-foutmeldingen op mijn browserscherm (IE of Firefox maakt hier niet uit). (kies maar eens bestuur en organisatie > commissie VROM > besluitvorming). Met een beetje moeite is tussen de foutmeldingen door nog wel een agenda te halen van de gewenste vergadering, maar aanklikken van een link om bijvoorbeeld de notulen van de vorige keer in te zien resulteert in een enorme brij aan onzintekens op je scherm….

Kortom: een prachtvoorbeeld van hoe automatisering dus niet moet.
Wie haalt het in zijn hoofd een dergelijke dienstverlening al in bedrijf te nemen als deze nog zo vol fouten zit.
Voorheen konden we de stukken wel gewoon via de website bekijken, nu dus niet meer. De gemeente houdt zo openbare informatie achter voor zijn burgers!

Gelukkig was men ter gemeentehuize wel zo vriendelijk mij per email een word-doc te sturen waarin de notulen van de vorige keer te vinden waren.
Niettemin…ben benieuwd hoelang deze ongewenste situatie op de website van Bedum voortduurt.

2 reacties op “Digitale dienstverlening gemeente Bedum

  1. De gemeente Groningen heeft al veel langer zo’n RIS. Dat naar behoren werkt, maar nogal traag is, in mijn beleving. Wellicht heeft de gemeente Bedum dit voorbeeld willen navolgen?

  2. Het systeem van Bedum werkt inmiddels naar behoren en zelfs de videobeelden van de gemeenteraadsvergaderingen zijn zonder vertraging zichtbaar (wel merk ik een asyncronisatie tussen beeld en geluid, maar je kunt niet alles hebben).
    Kortom: voor http://www.bedum.nl/ris lijken de problemen opgelost en was alleen de invoering van het systeem uiterst ongelukkig.

    Ben nu wel benieuwd of de gemeenteraadsleden beseffen dat alles wat ze zeggen direct in de openbaarheid komt….. Mogelijk verbetert dat hun wijze van spreken en debatteren.