Bedrijventerrein of winkelcentrum?

In de vergadering van de raadscommissie VROM van vanavond (woensdag 6 september 2006) wordt een voorstel gedaan om in plaats van een kantorencomplex bij de ingang van het nieuwe bedrijventerrein langs de nYe Klap te komen tot een complex met daarin een sportschool en een grote meubelzaak.
Bij mij komen dan de volgende vragen en opmerkingen boven:
– blijkbaar was de gemeente toch veel te optimistisch m.b.t. de invulling van het bedrijventerrein met bedrijven, aangezien voor een bedrijfsverzamelgebouw geen enkele belangstelling was te vinden.
– blijkbaar vindt de gemeente het niet erg dat naast een fietsenwinkel en een loodgieterswinkel nu ook een meubelzaak op het bedrijventerrein een plaatsje krijgt. Dus toch een vierde winkelcentrum.
– er is dus blijkbaar ook geen noodzaak meer tot het invullen van de volgende fase van het bedrijventerrein: er zijn geen bedrijven meer die zich daar willen vestigen! Dan toch maar woningbouw doen zoals veel bewoners al eerder aangaven daar veel liever te willen??

In dezelfde vergadering komt overigens Ter Laan 4 ook weer ter sprake. Nog steeds hetzelfde bestemmingsplan van twee jaar geleden, nog steeds geen enkele concrete oplossing voor de verkeersproblematiek, maar onderhand wel het voorontwerp er door duwen en ontheffing aanvragen voor de geluidszone zodat kan worden begonnen met de bouw. Hoezo luisteren naar de bewoners van Bedum? Verkeersproblematiek in Ter Laan?? Volgens de gemeente is dat blijkbaar een non-issue.