RUGplanner: veiligheid en gebruiksgemak (deel 2)

Vandaag wordt bekend gemaakt dat de introductie van RUGplanner, althans zo meldt FWN systeembeheer, is uitgesteld!

Onderhand heb ik wel meer dan een dag verknoeid met proberen te migreren naar de nieuwe agenda, ben daardoor onderhand (gelukkig tijdelijk) al mijn info op mijn PDA kwijtgeraakt, en kom nu dus te horen dat de oude nog maar een tijdje gebruikt moet worden….

Wel heb ik inmiddels op mijn laptop nieuwere versies van zowel de calender client als de syncro-software geinstalleerd en aan de praat gekregen met de oude agenda.

Kortom: weer een RUG-breed project dat blijkbaar veel te gemakkelijk wordt uitgezet zonder goed te overzien van de gevolgen zijn. Iedereen had toch op zijn vingers na kunnen tellen dat zo’n operatie voor de hele RUG een overbelasting van het systeem zou veroorzaken: alle agenda-gebruikende medewerkers willen toch gelijk dezelfde dag over en gaan migreren.
Waarom heeft de RUG Oracle hier niet beter bij betrokken en zijn de huidige bestaande accounts niet automatisch omgezet naar de nieuwe op de nieuwe agenda-server. Zoiets moet toch technisch mogelijk zijn en had vele mensen veel onnodig werk en veel onnodig verloren tijd gescheeld.

Voor informaticastudenten is dit wel weer een goede les hoe het dus niet moet….