De verherverhuizing van het IWI

Een deel van het IWI moet verkassen: van hogerhand is het IWI gesommeerd het voormalige RC-gebouw te ontruimen (zowel werkkamers op hoogste verdieping als onderwijsruimtes op begane grond) omdat het UOCG (het voormalige ECCOO, COWOG en UCLO) al het personeel in een gebouw wil hebben. Op zich begrijpelijk, maar… het IWI verhuist over ca. twee jaar naar een nieuw gebouw. Wat er nu dus gebeurt is het ene probleem voor het andere verruilen: nu zitten een aantal voormalige ECCOO/COWOG-mensen nog in Blauwborgje 10 en gescheiden van hun collega\’s; na de verhuisoperatie zitten een aantal IWI-mensen in BB 10 en dus gescheiden van hun collega\’s.

De verhuizing heeft onder het personeel nogal wat onrust veroorzaakt. Op verschillende momenten kregen verschillende mensen te horen dat ze moesten verhuizen, moest systeembeheer in luttele dagen een heel electronicalab ontruimen, enz. In het algemeen is slechts zeer summier informatie verstrekt. Donderdag jl. werd een verhuisschema rondgemaild: ruim 30 mensen moeten verhuizen, de meeste intern binnen het iwi-gebouw maar (als ik goed geteld heb) ook 14 mensen naar BB10. Dat geeft natuurlijk in het iwi-gebouw wel even meer lucht en betekent dat meer mensen de vierkante meters krijgen waar ze recht op hebben, maar of dat opweegt tegen alle rompslomp?

Ook ik ben in eerste instantie verkozen als verhuiskandidaat maar heb dit (met steun van Dieter Hammer) kunnen terugdraaien.

Er is wel een lichtpuntje: met het realiseren van de onderwijsruimtes in BB10 zal (als alles goedgaat) ook een aparte videoconferingruimte worden gerealiseerd. Kunnen vakken als AP1 en 2 eindelijk gebruik maken van een speciaal voor deze communicatie bedoelde ruimte en hoeft niet iedere keer een andere tijdelijk beschikbare werkkamer voor de contacten met Zweden ingericht te worden.

Duidelijk is wel dat WenI de langste tijd in het BB3 gezeten hebben. Binnen wellicht twee jaar zitten we hier:

verhuizing nieuwbouw
(c) De Zwarte Hond architecten

(wordt vast vervolgd…)